|
|
| |
| | Autor | Zpráva |
|---|
Vojta Rytíř Jedi

Poeet p?íspivku: 116 Age: 24 Registration date: 19. 08. 11
 | Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 00:40 | |
| Hlasuju pro Yodu, z několika důvodů: 1. Sidious se chtěl souboji vyhnout - důkazem budiž pokus o útěk a Yodova věta: "If so powerful you are, why leave?" 2. Dle mne dobře viditelná převaha Yody v Síle při zachycení Force lightningu těsně před tím skončením souboje 3. I když v dané chvíli byl Yoda psychicky dole (ze smrti tolika Jediů naráz) a Sidious nahoře (vyšel mu dlouhodobý plán k ovládnutí galaxie a zisku vyvoleného jakožto učedníka) - nestalo se, že by Dark Lord velmistra Jedi smetl
Nutno dodat, že Yoda měl při souboji "vizi budoucnosti", kvůli které z boje vycouval + do senátu navíc mířily jednotky klonů na pomoc Sidiousovi; další důvod, proč se vypařit.
Jinak podle mne byl ovšem Sidious lepší šermíř i mocnější v Síle než Mace Windu a tu svou "prohru" ve své kanceláři nahrál - cítil, že se blíží Anakin a potřeboval na něj nějakou páku, chtěl ho dostat do situace, kdy se musel rozhodnout... Ale to už je offtopic... |
|  | | Andrew26 Adept

Poeet p?íspivku: 39 Age: 15 Registration date: 02. 07. 10
 | Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 14:08 | |
| Tak já bych řekl, že lepší šermíř než Mace nebyl. To z toho důvodu že oba používali Vaapad, (nebo Sidious Juyo?) který byl Maceovou speciální zbraní a nepochybuju, že ho ovládal lépe. Se Sílou už je to jiné. Pro mě je ale vždy v souboji hlavní schopnost v Síle a až potom šermířské umění, (65% ku 35% řekl bych) takže souhlasím s tím že Sid to nakamufloval tak, aby prohrál. V boji s Yodou taky hlasuju pro něho, protože ač byli zhruba stejně mocní, ikdyž Yoda možná trošku lepší šermíř tak štěstí stálo při něm a proto zvítězil. |
|  | | Potan von Kell Supreme Commander

Poeet p?íspivku: 20993 Age: 19 Vyznamenání: HZSSA Registration date: 31. 01. 08
 | Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 16:40 | |
| | Vojta napsal: | do senátu navíc mířily jednotky klonů na pomoc Sidiousovi; další důvod, proč se vypařit.
|
Upřímně, kdyby ho palpatine "chtěl nechat roztřílet", tak by to udělal. Určitě neměl na hlídání své osoby pouze dva rudé gardisty, jistě jich bylo poblíž víc. Stejně tak, jako senát byl určitě hlídán dalšími klony, mimo jiné věřím, že Coruscantská garda musela mít někde poblíž senátu "pobočku" pro případ nepokojů. A to už vůbec nemluvím, že tam muselo být přítomno velké množství členů senátní gardy... Kdyby ho chtěl Palpatine nechat zastřelit, mohl. |
|  | | Vojta Rytíř Jedi

| Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 16:59 | |
| Až na to, že ho Sidious chtěl nechat rozstřílet - jmenovalo se to rozkaz 66  Jinak jestli si myslíš, že ti dva redguardi z filmu byli jediný stráže, který Yoda musel překonat, než se objevil v Sidiousově hnízdečku, tak s tebou nemohu souhlasit... Ty běžný stráže, na které narážíš, vyřídil už dřív, podobně jako to udělal v souhře s Obi-Wanem před Chrámem Jedi, a ty jednotky klonů, o kterých jsem psal já, byly posily, které zavolal Mas Amedda poté, co se těm dvěma klidil z cesty. Ale jinak - jestli si všimneš, tak Sidious v době, kdy už byl císařem, těsně u sebe až tolik bodyguardů neměl - jen si vezmi, jak se choval v EVI na druhé Hvězdě smrti.
Naposledy upravil Vojta dne Sat Aug 20 2011, 17:25, celkově upraveno 1 krát |
|  | | Cody Mandalorian Trooper

Poeet p?íspivku: 7147 Age: 400 Vyznamenání: Poslední svého druhu. Registration date: 31. 01. 08
 | Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:05 | |
| O tomhle bych se s potanem nedohadoval.  Hodně štěstí.  V EVI je poslal pryč schválně pokud to nevíš. Luke pro něj nebyl soupeřem, pokud jsi to neviděl. |
|  | | Vojta Rytíř Jedi

| Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:16 | |
| Tohle je ovšem tak trochu "sort of my point", ta Sidiousova sebejistota ve všem, co dělal. Jinak - vážně si myslíš, že by sem psal někdo, kdo ten film neviděl? Dodatek: dle zkušeností jednoho velmi moudrého mistra Jedi - žádná věc jako štěstí neexistuje
Naposledy upravil Vojta dne Sat Aug 20 2011, 17:26, celkově upraveno 2 krát |
|  | | Mandalorian Grand Moff

Poeet p?íspivku: 11027 Age: 26 Vyznamenání: Synek von Hau Registration date: 16. 05. 08
 | Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:22 | |
| |

| Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:27 | |
| | Vojta napsal: | | m před Chrámem Jedi, a ty jednotky klonů, o kterých jsem psal já, byly posily, které zavolal Mas Amedda poté, co se těm dvěma klidil z cesty. Ale jinak - jestli si všimneš, tak Sidious v době, kdy už byl císařem, těsně u sebe až tolik bodyguardů neměl - jen si vezmi, jak se choval v EVI na druhé Hvězdě smrti. |
No, to si jenom myslíš Například ten jeho trůní sál na DS II byl neustále chráněn několika gardisty, i když prakticky na imperiální bitevní stanici mu tam neměl kdo ublížit. Stejně tak ho chránili v jeho sále na coruscantu, na všech jeho cestách, atd, atd. Palpatin byl prakticky kdykoliv chráněn alespon dvojicí-čtveřicí svých gardistů. Až občas paranoidně. To, že ho po Imperiálním paláci či hvězdě smrti neustále doprovázela garda mi na tu "Sidiousovu sebejistotu ve všem, co dělal" nějak nesedí... Nemluvně o tom, že dle všeho minimálně na DSI měli u palpatinova sálu gardisté zjevně i kasárny. Můžeme spekulovat o přítomnosti vojáků v senátu, ale během Galaktické občanské války se Palpatine svojí gardou obklopoval neustále. |
|  | | Vojta Rytíř Jedi

| Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:33 | |
| Aha, tak koukám, že tady jde spíš o odlišné chápání pojmů. Protože já rozhodně považuju za sebejisté, když vládce galaxie doprovází na DSII jen 6 gardistů, kdežto ty asi ne. Já samozřejmě vím, že to byla elitní jednotka, vycvičená brutálním způsobem (viz Crimson Empire) atd., ale stejně... |
|  | | Cross Sithský lord

Poeet p?íspivku: 947 Age: 18 Registration date: 16. 01. 11
 | Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:33 | |
| stejně nevím,na co gardisti...myslím,že v případě,kdyby ho někdo chtěl zabít,tak by si vystačil sám  |

| Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:37 | |
| | Vojta napsal: | | Aha, tak koukám, že tady jde spíš o odlišné chápání pojmů. Protože já rozhodně považuju za sebejisté, když vládce galaxie doprovází na DSII jen 6 gardistů, kdežto ty asi ne. Já samozřejmě vím, že to byla elitní jednotka, vycvičená brutálním způsobem (viz Crimson Empire) atd., ale stejně... |
Co by ho mohlo ohrozit? Prakticky nic... Navíc, na DSII ho nedoprovází jen 6 gardistů (mám pocit, že jich sice tolik vyleze z lambdy na začátku, takže odtud máš to číslo), ale jistě několik desítek. Na první DS jich opravdu několik desítek měl, tak proč ne na DSII?... Navíc, musíš ještě vzít v potaz, že na takové DSII měl sebou ještě skoro čtvrt milionu stormtrooperů a to se taky počítá... Ale přijde mi, že už jsem lehce Offtopic... |
|  | | Cross Sithský lord

Poeet p?íspivku: 947 Age: 18 Registration date: 16. 01. 11
 | Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:40 | |
| jinak myslím,že by vyhrál Yoda,i když se mi to vůbec,ale vůbec nelíbí  |
|  | | Vojta Rytíř Jedi

| Předmět: Re: Yoda vs. Darth Sidious Sat Aug 20 2011, 17:46 | |
| | Potan von Kell napsal: | Co by ho mohlo ohrozit? Prakticky nic... Navíc, na DSII ho nedoprovází jen 6 gardistů (mám pocit, že jich sice tolik vyleze z lambdy na začátku, takže odtud máš to číslo), ale jistě několik desítek. Na první DS jich opravdu několik desítek měl, tak proč ne na DSII?... Navíc, musíš ještě vzít v potaz, že na takové DSII měl sebou ještě skoro čtvrt milionu stormtrooperů a to se taky počítá... Ale přijde mi, že už jsem lehce Offtopic... |
Jasně, teď už by to byla jen diskuse o tom, co je sebejisté / normální / paranoidní... |
|  | | |
| | Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|