|
|
|
| Autor | Zpráva |
|---|
Elinor Yall Grand Moff

Poeet p?íspivku: 1761 Registration date: 02. 03. 10
 | |
 | |
Skyguy Temný účedník

Poeet p?íspivku: 23 Registration date: 05. 09. 10
 | |
 | |
Darth Eternal Hatred Supersith

Poeet p?íspivku: 18013 Age: 69 Vyznamenání: Aayla Shepard :D Registration date: 18. 01. 09
 | Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Mon Sep 06 2010, 16:25 | |
| tak to je super. Já bych to definovala tak, že ze sw se nedá jen tak vyrůst. To vidím u sebe. Já u ničeho nevydržím déle jak půl roku a sw mě drží už ku*a dlouho Jinak, vítej,* a je výborné že píšeš pravopisně dobře - někteří, včetně mě, "rostou" z pravopisu některých uživatelů. -------------- * sice opožděně, mám daleko jiné starosti než být na foru. |
|
 | |
JediSith Adept

Poeet p?íspivku: 48 Registration date: 04. 04. 11
 | Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Sat Apr 09 2011, 14:04 | |
| Před několika lety bych řekla, že lepší je Stará trilogie, ale teď jsem zvolila možnost nevím, protože se podle mého názoru nějak srovnávat ani nedají, neboť každá z nich je ovlivněná dobou svého vzniku, a svět na přelomu 70. a 80. let vypadal úplně jinak než na počátku 21. století. Nová trilogie má samozřejmě lepší vizuální efekty, ve Staré trilogii jsou zase brilantní dialogy, a tak by se mohlo pokračovat dále. Čistě z hlediska období, do něhož jsou obě trilogie zasazeny, je mi bližší Nová trilogie - Stará republika a počátky Impéria mi přijdou zajímavější než boje mezi Impériem a Povstaleckou aliancí. |
|
 | |
Vojta Rytíř Jedi

Poeet p?íspivku: 116 Age: 24 Registration date: 19. 08. 11
 | Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Sat May 12 2012, 12:05 | |
| I přes to, že mám na SW hodně rád propojenost všeho možného, v čem se o našem oblíbeném univerzu něco dozvíme, tak hlas patří původní trilogii. Pro mne je to prostě to nejlepší ze SW. |
|
 | |
Satori Osoba citlivá na Sílu

Poeet p?íspivku: 9 Age: 17 Registration date: 24. 03. 12
 | Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Sun May 13 2012, 08:37 | |
| Počkať, v tomto mám teraz bordel. Stará sú teda epizódy 4-6? Alebo ako to mám chápať? |
|
 | |
Xavier Inkvizitor

Poeet p?íspivku: 2385 Registration date: 26. 08. 08
 | Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Sun May 13 2012, 08:40 | |
| Ano, Epizody 4-6 je stará trilogie, neboť byly točené v letech 1977, 1980 a 1983. Epizody 1-3 je nová trilogie, neboť se točili až v letech 1999, 2002 a 2005. Celkem překvapivé, že to nevíš. |
|
 | |

| Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Sun May 13 2012, 08:46 | |
| Tak ja som v tomto nováčik. SW mám rád (jedným z dôvodov je, že tam nehovorí každá rasa anglicky  ) Ale keď je to takto, tak novú. V Starej mi vadí ten štýl boja s lightsabrom, ako keby vážil neviem koľko kilo. Chápem, že tá rekvizita bola asi ťažká, ale mohli skúsiť použiť niečo ľahšie. Lebo tento štýl je ako deti s klackami. |
|
 | |
Vojta Rytíř Jedi

Poeet p?íspivku: 116 Age: 24 Registration date: 19. 08. 11
 | Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Sun May 13 2012, 09:14 | |
| Ta rekvizita těžká nebyla, ale ještě při natáčení EIV měl Lucas ideu, že energie čepele světelného meče je takové povahy, že je nutné jej v boji ovládat oběma rukama zaráz. V EV se od toho upustilo, právě aby byly souboje svižnější - Vader tam už používá boj jednoruč. |
|
 | |

| Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Sun May 13 2012, 14:20 | |
| Aha, mnototo som napríklad nevedel. Ja som len čítal dakde, že to malo niečo spoločné s technickým poradcom (nejakým odborníkom na šerm, ktorého v novej trilógii vymenili - Tu som si myslel, že ide o zmenu z boja jednoruč na obojručný a ono to je naopak - pre vyysvetlenie, myslel som si, že diely robili od E I po E VI. Koho by napadlo, že menšie čísla urobili neskôr. Ale na druhú stranu boj so svetelným mečom obojručne pripomína originálny japonský štýl boja s mečom, ktorý mu mal byť predlohou. |
|
 | |
Padme von Kell Císařova ruka

Poeet p?íspivku: 25391 Vyznamenání: ZSSPA, Císařova tlapka :) Registration date: 17. 01. 09
 | Předmět: Re: Stará a Nová trilogie Mon May 14 2012, 09:55 | |
| Starou trilogii (tj. ep. 4-6) natocil driv kvuli trikum. Tu novou si chtel nechat na dobu, az budou pocitacove triky na takove urovni, aby dokazali stvorit galaxii far far away, jak ji chtel videt... |
|
 | |
|