|
|
| | Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) | |
| |
| Autor | Zpráva |
|---|
Vegi Admiral of the New Republic

Poeet p?íspivku: 1953 Age: 111 Vyznamenání: Hlavní pořadatel přípitků OSW Registration date: 01. 11. 09
 | Předmět: Re: Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) Tue Dec 08 2009, 19:23 | |
| MC80B Mon Poesy, Fondor
Když jsem uslyšel, že 5. flotila nedorazí v čas, zmocnila se mě panika, ale nesměl jsem jí před posádkou dát najevo.
Na konzolích jsem zahlédl, že štíty Poesy už klesly na 40% a vše bylo ještě horší, když po nás začal pálit Yuuzhan Vongský křižník.
"Zaměřte ten křižník a opětujte palbu veliteli!"
Když mám umřít, tak alespoň se svědomím, že jsem těm bastardům pořádně zatopil. |
|  | | William Kiffar Jedi

Poeet p?íspivku: 1054 Age: 24 Registration date: 04. 07. 08
 | Předmět: Re: Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) Wed Dec 09 2009, 18:23 | |
Útok na velký nepoškozený křižník se ti moc nevyplatil. Ztratil více jak polovinu svých stíhaček a momentálně vás neměl kdo bránit. Mon Poesy obsypaly koralskippery a držely ji v šachu.
Kapitán Eli s Mon Aleanou, za doprovodu několika různých republikových eskader, se ze všech sil snažila o návrat a účinnou obranu nedostavěných SD. Marně. Byl to smutný pohled, současná pýcha fondorských loděnic byla cupována na kousky malými, jednomístnými stíhačkami.
Tři velké nepřátelské lodě se kousek za bojištěm zastavily a utvořily čelní trojúhelníkovou formaci. Velitel Kraa'ban si toho všiml a v duchu se podivoval té nezvyklé zdrženlivosti. Brzy na to ale pochopil, jak hluboce se v jejich nečinnosti mýlil.
V jedné chvíli interdiktor vedle vás bez problémů odrážel jakýkoli útok, který byl na něj vyslán a v té druhé jeho povrch pokryly expoze.
"K Sithu!" zaklel velitel. "Oni strhli Edictsee štíty!" _________________

|
|  | | Vegi Admiral of the New Republic

Poeet p?íspivku: 1953 Age: 111 Vyznamenání: Hlavní pořadatel přípitků OSW Registration date: 01. 11. 09
 | Předmět: Re: Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) Sun Dec 13 2009, 22:06 | |
Stál jsem u průzoru a sledoval jak si interdiktor Edictsee z posledních sil snáží prostřílet cestu z bitvy ven a zachránit se, ale koralskippery ho rychle dohnaly a vzápětí už tak poškozený Edictsee vybuchuje.
Zatraceně, zaklel jsem v duchu.
Sledoval jsem jak koralskippery systematicky bombardují štít Poesy plazmou, kterou zatím neškodně vstřebával.
"Veliteli, tohle už moc dlouho nevydržíme. Stáhněte naše letky, ať se postarají o ty koralskippery. Zadejte kurz pryč z bitvy, pokusíme se prostřílet si cestu ven. " |

| Předmět: Re: Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) Tue Dec 15 2009, 20:38 | |
U trosek Amerce Mon Aleana ztratila i poslední ze svých tří generátorů štítu. Její osud byl zpečetět. Únikové moduly po desítkách opouštěly svá kotviště a snažily se dostat do relativního bezpečí za loděnicemi. S nečitelným výrazem jsi jejich počínání sledoval a věděl, že nemají šanci. Kapitán Elieonor to také tušila a hrdě zůstala na můstku, rozhodnuta bojovat se zbylou posdákou do posledních sil.
Necelá eskadra tvých stíhaček se během pár minut na tvůj rozkaz vrátila a začala čistit Mon Poesy cestu kupředu. První z generátorů štítu vypadl a byl nenávratně pryč, zbylým v nejbližší době hrozilo to samé.
Další velký republikový křižník podlehl a rozpůlen na dva kusy neřízeně plul prostorem. V tom okamžiku přišla zpráva z velitelské lodi první flotyly: "Všem lodím, během čtvrt hodiny dorazí posily, commenorský operační svaz a hapanské královské loďstvo!"
Posádka na můstku nedokázala zastřít své nadšení, ale to trvalo jen chvíli. Kus levé části fondorské loděnice explodoval a smetl s sebou několik nejbližších letounů. _________________

Naposledy upravil William dne Wed Dec 30 2009, 14:04, celkově upraveno 1 krát |

| Předmět: sss Tue Dec 22 2009, 11:12 | |
Sledoval jsem na holomapě, jak se pomaličku vzdalujeme od hlavního bojiště. V tuto chvíli jsem si uvědomil, že se ješte stále snažíme utéct z boje.
Posily tu budou každou chvíli a s jejich pomocí určitě zvítezíme, pomyslel jsem si.
"Veliteli, nastavte kurz zpátky k loděnicím. Pokuď tu posily budou každou chvíli, tak se musíme postarat, aby tu nenašly jen naše trosky."
U průzoru jsem sledoval, jak se Poesy otáčí a míří zpátky k loděnicím. Okamžitě se na nás zaměřily dvě Yuuzhan Vongské fregaty a já sledoval, jak k Poesy letí proudy žhavé plazmy.
Najednou lodí něco hodně otřáslo a já spadl opět na zem. |

| Předmět: Re: Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) Wed Dec 30 2009, 14:32 | |
Generátory štítu odešly. Na několika místech plasma a zbloudilé energetické paprsky prorazily plášť a do vesmíru začal unikat vzduch. Z bezprostředního okolí se stalo vrakoviště. Kusy lodí a mrtvá těla nejrůznějších ras, včetně Yuuzhan Vongů, poletovaly prostorem a utvářely tak uměle vytvořené asteroidové pole. Bylo jasné, že ať už nepřítele s pomocí posil odrazíte, nebo ne, nic to nezmění - Nová Republika opět prohrála.
Yuuzhan Vongské křižníky se přestaly přibližovat a zahájily koordinované odstřelovaní velkých lodí a loděnic. Měly dostatečnou převahu a od vítězství je dělila necelá polovina původní obrany, jež byla ve více než zuboženém stavu. Ke slovu se opět ve velkém dostaly koralskippery, které mohly ve vrakovišti lépe manévrovat a napadat obranu zezadu.
Minuty se zdály být nekonečnými. _________________

|

| Předmět: Re: Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) Mon Jan 04 2010, 22:03 | |
Se smutkem jsem sledoval, jak Youuzhan Vongové ničí jednu z největších vojenských loděnic koncentrovanou palbou plazmy.
Zbytky nepoškozených Novorepublikových lodí se na sebe zoufale snažily upoutat nepřátelskou palbu, aby mohly umožnit příliš poškozeným lodím uniknout z boje.
To všechno jsem sledoval na holomapě, dokuď mojí pozornost nezískal roj koralskipperů , který se rychle blížil knám.
Bez štítů máme jen malou šanci se jim ubránit. To včem Poesy vyniká jsou silné štíty, ale pancéřování rozhodně ne.
"Veliteli, povolejte všechny naše stíhačky, které ještě máme, ať se postarají o naší obranu. Zaměřte také ty skippy našimi turbolasery a okamžitě palte, musíme je co nejvíce oslabit, než se dostanou knám."
Přešel jsem k průzoru a se zvědavým výrazem na tváři jsem sledoval, jak se turbolaserové baterie Poesy probraly k životu a zahájily palbu. |

| Předmět: Re: Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) Tue Jan 05 2010, 18:03 | |
| MC80B Mon Poesy, FondorBoj, který se odehrával před tebou, připomínal bitvu několika horských lvů s celým stádem rozzuřených rohatců. Vaše stíhačky manévrovaly lépe, byly rychlejší, odolnější a jejich palebná síla na jednotku až šestinásobně převyšovala nepřátelskou. Jenže k čemu to bylo dobré, když v toto chvíli rozhodoval mocný faktor početnosti lodí samotných. Na konzole s informacemi o letkách už zeleně svítili jen poslední tři piloti. Modrý 3 a zlatý 7 a 8. Jejich vůle přežít byla obdivuhodná. Nevěřil jsi, že Síla je něco, co ovládá všechno kolem, jak ji popisují starodávné encyklopedie, ale tohle tě utvrzovalo v tom, že pokud skutečně má takovou moc, pak tyhle tři muže musí mít zatraceně ráda. Najednou jsi si uvědomil, že nevědomky prosíš Sílu, aby vám z téhle situace pomohla, až ti z toho přeběhl mráz po zádech. Oklepal jsi se a odvrátil zrak od průzoru. „Kapitáne,“ ozval se velitel Kraa'ban zpoza konzole. „commenorský operační svaz právě vystoupil z hyerprostoru.“ Rychle jsi se podíval zpět na bojiště, ale nic jsi neviděl. „Na druhé straně, pane, za posledním z Fondorských měsíců.“ Situace se u loděnic s příletem posil zhoršila. Yuuzhan Vongové očividně dostali pokyn napáchat co největší škody, než zmizí. Sebevražedné skipy tak drtily zbytky loděnic a poničených novorepublikových křižníků. Moc Aleaně se její blízkost loděnicím stala osudnou. Dva stíhači krátce po sobě vrazili své letouny přímo do velitelského můstku, další pak mířili do motorů a jiných citlivých míst. Křižník se vychýlil ze své nastavené osy a začal padat směrem k planetě. „Spojení s kapitánem Stasou ztraceno.“ řekl smutně velitel. „Prestige a ostatní z první flotily letí vstříc hapanským drakům. Chtějí Yuuzhan Vongy sevřít do kleští.“ Kývl jsi, a přikázal pokračovat dle rozkazu velitele první flotyly. Sotva se bitevní draci zformovaly a zahájily svojí smrtící palbu, vyšlehl zpoza vnějšího měsíce oslepující záblesk energie. Ničil vše, co mu byť i nepřímo stálo v cestě. Všechny systémy Mon Poesy pohasly a hned na to se rozjely záložní. Nechápal jsi, proč Yuuzhan Vongové obětovali tolik životů, když měli zbraň, schopnou takové destrukce, ale jak se tvé oči opět vzpamatovaly a ty jsi uzřel zbytky masakru v místech, kde ještě před chvílí stála ohromná nepřátelská flotila, pochopil jsi... ~ Konec výcviku ~ _________________

|
|  | | | | Bitva o Fondor (25,7 ABY - Výcvik pro Vegi) | |
|
| | Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|